Interview med Synne Mare Osmundsen

 

Synne Marie Osmundsen-c

Intervju med Synnøve Marie Osmundsen
Bor: Asker
Aktuell: Velger NaKuHel

Tekst og foto: Geir Lysfjord

Velger NaKuHel.
Synnøve Marie Osmundsen er utdannet siviløkonom, statsvitenskap i 1 år, mastergrad fra studier i England, Spania og Frankrike, barneår i Saudi Arabia og England, dansk far og svensk mann. Synnøve Marie er imidlertid hel-norsk.
Hun hadde praksis i FN i 3 mnd, jobbet i biometrifirma (fingeravtrykk), Næringsdepartementet og konsulentfirma frem til 2015.
Er nå i ny jobb hos NaKuHel på Sem i Asker.
Hun valgte bort tempojag og stress som er erstattet med kreativitet og livskvalitet i jobben. Hun og kollegaer bidrar også på Semiaden hvert år.

Hvorfor gjorde du dette brå skiftet i din yrkeskarriere?
Synnøve Marie: Gjennom barnehagen kom jeg i kontakt med NaKuHel som er helhet og kreativitet omkring natur, kultur og helse.
Jeg har vokst opp i utlandet, men har et sterkt forhold til norsk natur fordi jeg har besteforeldre og røtter i en bygd i Nordland. Der var jeg i alle ferier i barneårene. Å jobbe i NaKuHel er som å komme hjem. Jobben her er ganske fjernt fra tilværelsen som konsulent. Hos NaKuHel er det selvpålagt måloppnåelse og mye spennende å ta tak i – alt under paraplyen natur-kultur og helse. Her ligger alle muligheter åpne og arbeidet føles meningsfylt. Jeg kan utforske. og realisere oppgaver. Her er det takhøyde og positivitet. Jeg er et kreativt menneske, så nå blomstrer jeg.

NaKuHel er en åpen og hjertelig møteplass som er til for alle. Et godt sted å være. I Smia kafe, og i NaKuHel-gruppene er det åpenhet, rolig puls, kreativt og produktivt. Folk kan følge sin egen drivkraft. Her kan vi gjøre det vi gjør best. NaKuHel er også arbeidstrening og ny sjanse I livet. Bygge seg opp igjen.

50 % av min jobb er å delta i etablering av en regional kunnskapsarena for helsefremmende aktiviteter (Helsefrem) på Sem. Asker kommune er samarbeidspartner i dette. Helsefrem skal bli en arena for forskningsprosjekter, formidling av best practice innen folkehelsearbeid, debatter, møteplass og konferanser. Den henvender seg til yrkesgrupper som jobber med folkehelse. Aktivitetene starter høsten 2016.
Mye godt får grobunn på NaKuHel.
Bakteppet for mitt nye yrkesvalg er nok savnet etter roen jeg finner på hytta I Nordland. Bestefar som ivrig friluftsmann, fisker og jeger. Fristed fra jobb og stress. Finne tilbake til roen I livet. Det er en gave å kunne oppleve livet med annerledes fokus, slik som i Nordland. Disse opplevelsene har bidratt til valg av NaKuHel.
Derfor er mine barn i NaKuHel-barnehagen hvor naturen er oppholdsted. De opplever fred og nærhet til naturen og utvikler seg selv ute I det fri som den beste starten på livet. For meg er det viktig å tenke nøye gjennom hvilke valg man gjør for egne barn – det er utfordrende.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.