Interview med Erling Rein

 

Erling Rein Intervju med Erling Rein i Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL)

Stilling: Direktør
Bor: Oslo
Aktuell: Sponsing av Semiaden i 10 år
Tekst og foto: Geir Lysfjord

Hvorfor støtter ABBL Semiaden?

Rein: Mange forespør ABBL om sponsing. I Asker har vi valgt Semiaden fordi den har positivt grunninnhold og retter seg mot barn og familier. Semiaden er samfunnsengasjerende, har lokaltilknytning og dugnadsånd. I Bærum har vi valgt Sandvika byfest. Vi støtter også Frisk Asker hvor ABBL medlemmer får gratis adgang på en utvalgt ABBL kamp. Forøvrig 30% rabatt på Frisk Asker hjemmekamper.

Køtrafikk stanser boligbygging.

Får komunesammenslåing betydning for ABBL?

Rein: Allerede fra høsten 2016 utvider vi vår tilstedeværelse i Røyken og Hurum hvor vi gjerne bygger boliger. Fordi Slemmestadveien og Røykenveien er fult utnyttet, får vi ikke bygge der. I Kunstnerlia på Bondi fikk vi også nei til utbygging selv om det går gangbro over til Borgen stasjon.

ABBL medlemskap til kr. 350,- pr år gir fordeler i markedet.

ABBL mener rimelige boliger for ungdom bør være 30 % rimeligere enn andre boliger. ABBL forbeholder seg gjenkjøpsrett over 10 år, slik at rabatten går videre til neste eier. ABBL bygger også billigere utleieboliger for ungdom. Alle ABBL medlemmer blir informert om ungdomsboliger. Ansenitet gir fortrinnstett.

ABBL har 17000 medlemmer som ønsker bolig nå eller senere. Det er flere medlemmer enn alle politiske partier i Asker og Bærum.

I borettslag og sameier er det synkende interesse for styrearbeid og dugnader. ABBL aktiviserer dugnadsånden som skaper sosiale verdier og reduserer sameiets utgifter.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.